Slack: İş İçin WhatsApp



Ofislerin teknolojik demirbaşları artık fax, fotokopi, tarayıcı ve masaüstü bilgisayarlardan değişim göstererek akıllı telefonlara yöneldi. Hatta Pozitron`un kurucusu Fatih İşbecer`e göre şu anda akıllı telefonlarda gelinen ve servis edilen teknolojik seviye başlayacak olan filmin fragmanı düzeyindedir. Gelecek teknolojilere şimdiden hazırlanmak gerekmektedir.

Çalıştığınız sektör ne olursa olsun, faydalanacağınız bu uygulamalar hedef kitleniz ya da müşterilerinize ulaşmakta işinize katkı sağlar. Unutmamak lazım ki, Y ve Z jenerasyonu gençler bizden çok hızlı öğreniyor ve çok daha hızlı tüketiyor. İşte bu noktada gençler ile çalışanlar olarak sizin de kullanmanız gereken farklı bit araçlarını derledik.

O zaman yazımıza ilk tanıtacağımız uygulamamız olan Slack ile başlayalım.

Eminim sizin de WhatsApp uygulaması içinde sohbet, aile, makara ve çalışma diye onlarca grubunuz var. Hatta bazen o kadar çok mesaj geliyor ki hangisini okuyacağınıza karar veremiyorsunuz, bazen de göz ardı bile ediyorsunuz. İşte bu noktada çalışırken iş arkadaşlarınızla birlikte kullanacağınız Slack uygulaması ile sorunu çözebilirsiniz.

Tüm bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar ile kullanılabilen uygulamayı, cihazınıza uygun olarak https://slack.com/downloads adresinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Hesabınızı oluşturduk sonrası kullanması size kalmış. Tavsiyemiz, farklı ekipler için takımlar oluşturmanızdır. Ama tek ekip halinde çalışıyorsanız tek takım oluşturmamızı öneririz. Zaten Slack uygulamasını tavsiye etmemiz de bu nedenledir.

Takım içerisinde dilediğiniz proje ya da konuya uygun başlıkları kanallar ile oluşturabilir, kanallara uygun kişileri ekleyebilirsiniz. Örneğin 15 kişilik ekibin hepsini genel konuşma kanalına eklerken, sadece ilgili olanları A projesine dahil edebilirsiniz. Uygulamanın WhatsApp ile asıl farkı bu noktadır. Diğer en önemli özelliği ise dosya boyutları ve tipleri konusunda sizi üzmemesidir. Gönderdiğiniz fotoğraflarınızın kalitesi korunurken, dilerseniz psd (photshop) dosyasını bile uygulama aracılıyla gönderin.

Oluşturacağınız takımlar ve kanallar ile çalışmalarınız birbirine karıştırmanız imkansızdır.

Uygulamanın artısı olarak:
  • Birden çok takım ile çalışabilme
  • Projelere ve konulara göre uygun kişilere dahil edebilme
  • Dosya boyutu ve tipi sınırlamaları olmaması
  • Uygulamanın size ne zaman bildirim gönderebileceğini seçebilme
  • Takım içerisinde oluşturacağınız kanallara istenilen kişileri ekleme (WhatsApp gibi yeni bir grup kurmanız gerekmez.)
  • İş ile sohbeti ayıran bir uygulama olması
  • Takım içerisinde ki kişilere direk mesaj gönderebilmeniz
  • Tamamen ücretsiz olması
  • Kullanıcı dostu olması, size arada güne dair güzel ve motive edici ekranlar yansıtması (Aşağıdaki görselde takımlar arası geçiş yaparken gönderdiği mesajı görebilirsiniz.)
  • Sim kart ya da telefona bağımlı olmaması (masaüstü uygulaması ve tarayıcıdan ulaşmak mümkün)
  • Bilgisayar, tablet ve telefonunuzdan kullanabilmenizdir.

Bırakın WhatsApp grupları sohbet için kalsın, Slack uygulamasını işiniz için kullanın. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çalışmalarınızda bu tarzda uygulamalar kullanmak sizi ve ekibinizi bilgi iletişim teknoloji araçları okur yazarlığında bir üste taşıyacak, aşina yapacak ve dijital yeterlilikleriniz arttıracaktır. Unutmayın yazının başında da belirttiğimiz gibi şu anda BİT dünyasında fragman düzeyindeyiz, filmin içinde yer almak sizin elinizde.

Yazı hakkında geri bildirimler için aytacuzunlas@gmail adresinde ya da sosyal medya üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Fb.com/uzunlas
Twitter.com/uzunlas
instagram.com/uzunlas

Aytaç Uzunlas


Yorumlar